Je mag overal roken 
Roken is tegenwoordig vrijwel overal in het openbaar verboden. Maar met de e-sigaret heeft u hier geen last van. Hiermee kunt u heerlijk in een openbare omgeving roken, gezien de anderen in de omgeving hier geen last van ondervinden. Zo kunt u genieten van sociale gelegenheden zonder dat u een ‘apart’ hokje weer moet roken.

 

Elektrisch roken is goedkoper
Een ander voordeel van elektrisch roken is dat het een stuk voordeliger is dan het roken van shag of normale sigaretten. Een beetje elektrische sigaret kun je al voor 20 euro aanschaffen, terwijl de e-liquids al verkrijgbaar zijn vanaf 2 euro euro. En dan te bedenken dat één flesje al gauw zo’n 7 dagen meegaat. Als u veel rookt kan u dit enorm veel besparen op jaarbasis.

Elektrisch roken 95% minder schadelijk
Het bijzondere bij het elektronisch roken is dat je aan je nicotinebehoefte kan voldoen, zonder daarbij geconfronteerd te worden met de schadelijke stoffen die bij een ‘ normale’ sigaret vrijkomen. Teer en koolmonoxide zijn gevaarlijke stoffen, waarvan je bij het e-roken blijft verschoond. Door het uitblijven van verbranding komen er bij het roken van een e-sigaret vele malen minder schadelijke stoffen je lichaam binnen. Een duidelijk voordeel ten opzichte van de schadelijke sigaret.

Elektrisch roken is schoner 
Nog een belangrijk aspect om bij stil te staan is de sociale wenselijkheid van het e-roken tegenover de ouderwetse manier van roken. De damp die je bij een elektronische sigaret uitademt is compleet geurloos. Roken in de auto, de woonkamer of andere gelegenheid waar je bent is vaak niet fijn voor de andere in de omgeving. De vieze lucht die er hangt en de schadelijke stoffen die anderen hierdoor opnemen zijn verleden tijd nu. De elektrische sigaret zorgt namelijk dat er geen lucht naar buiten komt die andere schade toebrengt. Wat natuurlijk erg plezierig is voor de omgeving.

 

 

Elektronische sigaretten zijn niet brandgevaarlijk
Omdat er bij elektronische sigaretten geen verbranding plaats vindt, is er geen brandgevaar. Ook ben je verlost van vallende askegels die lelijke gaten in je kleding smeulen. De e-sigaret brandt niet en wordt niet heet. Als je klaar bent met roken, leg je hem gewoon weg of stop je hem zonder problemen in je borstzakje.